Herbalife - Prevara ili čudo


  • Ukoliko nikada niste čuli za Herbalife - Vi ste jedna od retkih osoba.
  • Većina nas je u jednom trenutku svog života čula za Herbalife, njihove programe i brzo, "čudesno", skidanje viška kilograma. 
  • Ali, šta stoji iza tih magičnih programa? 
    • Da li je neko ko očajnički želi da skine suvišne kilograme ikada čuo, pročitao ili video nekoga od najpoznatijih fitness stručnjaka, bodibildera, Crossfit takmičara i profesionalnih sportista da koristi ove proizvode (ne računajući one koji su plaćeni da ih reklamiraju i, sigurno, ne koriste)? 
    • Da li je neko ko očajno želi da svoj organizam dovede u red ikada uradio domaći zadatak i pogledao iz čega se sastoje ovi programi?
    • Da li ste čuli koliko košta jedan ovakav program i šta dobijate za uloženo? Svako ko iole poznaje sportsku ishranu, suplementaciju i treninge će reći PRESKUPO! No, da vidimo šta je po sredi:
  • PRVA STVAR: Ako pogledate sastav jednog sejka koji bi, po njima, trebalo da pijete, na 100g ovog sejka imate 30g šećera i 8g masti. Koliko je to zdravo? Šta dobijate ovim šejkom?
  • DRUGA STVAR: Da bi neko smršao, ukoliko se pridržava njihovog plana ishrane, definitivno ne mora da unosi ove šejkove kako bi izgubio kilažu. Sam unos mnogo manje kalorija od uobičajenog će pokazati brzo rezultate. ALI, KOLIKO JE TO ODRŽIVO? Odmah nakon što završite program, popijete šejkove i počnete da jedete onako kako ste jeli, ponovo ćete se pretvoriti u ono od čega ste želeli brzo da pobegnete. Jer dijeta ne postoji, postoji samo način života, a Vaša je stvar da li ćete se hraniti zdravo ili ne.
  • TREĆA STVAR: Svi trening programi koje preporučuju iz Herbalife se svode na HIIT. HIIT je skraćenica za High Intensity Interval Training, odnosno srpski rečeno INTERVALNI TRENINZI VISOKOG INTENZITETA. Šta ovo znači? Imate 10ak minuta kardio kako biste se zagrejali, 3-5 minuta kako biste uradili istezanje, i onda kreće ludilo. Visok intenzitet kardio vežbi (sve moguće varijacije za koje ste čuli), da se puls popne na maksimalan broj otkucaja u minuti, i tako 3 minuta, pa odmarate 30 sekundi. I tako čitavih 30 minuta. Onda ponovo istezanje, pa hlađenje. Ja sam, uz pravilnu ishranu, uz jedan izuzetno naporan HIIT program, uspeo za dva meseca da skinem oko 15 kilograma, i mogu reći da je Herbalife bio potpuno nepotreban, da je pravilna ishrana ostavila dobru podlogu za dalji rad. 
    • Zaključak: Ukoliko želite brzo da smršate, regulišite ishranu na zdrav način, jedite četiri do šest obroka dnevno sa niskim unosom ugljenih hidrata, šećera pre svega, a visokim unosom vlakana (sve od zelenog povrća) i proteina (piletina, junetina, riba), minimum 3L vode dnevno i 3-5 šolja zelenog čaja. I budite spremni na mnogo znoja i mnogo trenutaka kada želite da odustanete, jer su HIIT treninzi izuzetno naporni i upravo oni ljudi koji ne vole sebe dovoljno pribegavaju planovima ishrane sa izgladnjivanjem, zamenom obroka šejkovima koji su puni šećera.
  • ČETVRTA STVAR: Ukoliko Vam neko ko nudi Herbalife program kaže da ćete ostvariti održive i izuzetne rezultate, verujte da je to da bi uspeo da proda što više ovih proizvoda, izvuče svoj novac nazad i zaradi procenat od prodaje. Pitajte ga tom prilikom da li garantuje nakon završenog programa održivost rezultata, dobre lekarske nalaze i generalno zdravlje organizma, da li može da Vam izda garanciju da će Vaša zdravstvena slika biti dobra.
    • Ono što želim da napomenem je da protein koji je sadržan u ovim šejkovima potiče iz soje, što muškarcima može da bude pogubno, obzirom da sojin protein, ukoliko nije izolat, podstiče povećanje lučenja estrogena, koji je - ako neko ne zna, ženski hormon. ZNAČI DOBIĆETE VEĆI OBIM GRUDI, ALI NE NA ONAJ ZDRAV, PRIJATAN I ESTETSKI LEP NAČIN, DOBIĆETE PAD NIVOA MUŠKOG HORMONA - TESTOSTERONA, I GENERALNO ĆETE VIŠE LIČITI NA DEVOJČICU NEGO NA MUŠKARCA, A TU JE I PITANJE POTOMSTVA...
  • PETA STVAR: Samo jedno se ovoj organizaciji može pripisati kao izuzetno. A to je marketing. Ovo je piramidalna struktura, nešto što liči na Poncijevu šemu, i sama organizacija ne troši mnogo na marketing i širenje reči o svojim proizvodima. To rade oni koji kupuju ove proizvode, koji su zbog neznanja i nepoznavanja principa ishrane, treninga i bez jake volje, kupili Herbalife programe za sebe i za prodaju, te tako postali "agenti" (u viralnom marketingu postojanje ovih "agenata" je jedan od ključnih faktora uspeha), i što se više širi mreža prodaje, to je više "agenata" prinuđenih na prodaju i hvalospeve o ovim nezdravim programima, kako bi nadjačali "klevetnike" Herbalife programa, među kojima sam i ja.
  • ŠESTA STVAR: Na najteži mogući način sam naučio kako se dolazi do željenih rezultata, kako se ti rezultati održavaju i šta je potrebno da biste bili zadovoljni. RAD, UČENJE O ZDRAVIM PRINCIPIMA ISHRANE, RAD, DISCIPLINA i ponovo RAD! Nema zdravog mršavljenja bez discipline, nema zdravog organizma bez zdrave ishrane, nema tog šejka koji će zameniti preko potreban obrok, i nema napretka ukoliko želite da svoj organizam, zdravstveno i estetski dovedete u formu. PRE SVEGA JE POTREBNO NAUČITI O ISHRANI, O TIPU TRENINGA U ODNOSU NA CILJ KOJI ŽELITE DA POSTIGNETE. 
    • I poslednja stvar koja mora da se zapamti: TRBUŠNJACI SE PRAVE U KUHINJI, A NE U "MAGIČNOJ" HERBALIFE KUTIJI. TRBUŠNJACI SU 80% ISHRANA I 20% TRENING.

Нема коментара:

Постави коментар

Man vs Machine - iz ugla marketara

Povremeno vodim razgovore o mašinama i potpunoj automatizaciji marketing procesa sa prijateljima koji su, po prirodi posla, više or...